Dakkapel / Dakopbouw

Ben je op zoek naar een aannemer voor een dakopbouw of dakkapel in Voorburg of omgeving?

Het realiseren van een dakopbouw op een plat dak (bijvoorbeeld op een garage of zij-uitbouw) kan een goede mogelijkheid zijn om extra ruimte te creëren in je woning. In feite is een dakopbouw een compleet nieuwe verdieping. We hebben inmiddels ruime ervaring met het realiseren van een dakopbouw in Voorburg en omgeving. Dus ben je op zoek naar een aannemer in Voorburg met ervaring in het realiseren van een dakopbouw of dakkapel dan ben je bij ons als aannemer aan het juiste adres. 
Vrij recent hebben we bijvoorbeeld een dakopbouw gerealiseerd aan de Veurselaan in Voorburg. Op een plat dak van een zijuitbouw is een compleet nieuwe verdieping gerealiseerd. Een dakopbouw met een schuin dak, geheel in symmetrie met het hoofddak. Ook hebben we ervaring met het realiseren van een dakopbouw in de wijk van de Rozentuin, Tulpentuin en de Klaverweide.

Wat is een dakopbouw?

Een dakopbouw of optopping op je dak kan in verschillende vormen. De meest bekende opbouw is de dakkapel. Maar ook een compleet nieuwe verdieping of een enkele kamer op een huis valt onder de noemer dakopbouw. Een dakopbouw in Voorburg of omgeving komt vrij vaak voor en hebben we inmiddels al vele keren gerealiseerd. Een extra verdieping op je woning of garage zorgt ervoor dat er bijvoorbeeld een nieuwe zolder of slaapkamer krijgt. In de Rozentuin en Klaverweide zie je vaak een dakopbouw, maar ook in Park Leeuwensteijn en op de Veurselaan kom je ze tegen. Houd er rekening mee dat voor een dakopbouw een vergunning vereist is, voor een dakkapel in de meeste gevallen niet. We kunnen je eventueel helpen met het aanvragen van de vergunning bij de gemeente. 

dakopbouw voorburg aannemer

Wanneer is er sprake van een dakkapel en wanneer van een dakopbouw?

Er bestaan in de bouwregelgeving geen definities van ‘dakkapel’ en ‘dakopbouw’. Dit wil zeggen dat ieder bouwplan specifiek moet worden beoordeeld. De gemeente kan u hierbij helpen. De Helpdesk Bouwregelgeving gaat uit van de volgende typering:
Een dakkapel wordt geplaatst in een schuin dakvlak. Dit wil zeggen dat er rondom de dakkapel sprake moet zijn van ‘dak’ / dakbedekking / dakpannen.

Is dit niet het geval en is de dakkapel direct op een gevel doorgebouwd dan is naar onze mening geen sprake van een dakkapel maar van een dakopbouw. Ook indien er boven de bestaande nok wordt uitgebouwd is geen sprake van een dakkapel.

Uitzonderingsgevallen zijn kleine dakkapellen die aan de voorzijde beginnen op / boven de bouwmuur. Dit zijn naar onze mening wel dakkapellen. In veel gevallen loopt bij dit soort dakkapellen de goot door voorlangs de dakkapel. Een dergelijke dakkapel is wel altijd omgevingsvergunningplichtig, aangezien niet aan de voorwaarde dat de afstand tussen onderkant van de dakkapel en de dakvoet minimaal 0,5 meter is wordt voldaan. bron https://www.helpdeskbouwregels.nl/vraag/44

Bekijk hier alvast zelf de Welstandsnota van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Daarin wordt onder meer het verschil tussen een dakopbouw en een dakkapel uitgelegd.

Dakkapel in Voorburg laten maken of laten plaatsen

Als je een dakkapel wilt vernieuwen of wilt laten plaatsen, dan kunnen we daar zeker bij helpen. In Voorburg en omgeving hebben we al vele dakkapellen geplaatst. Uieraard conform de laate isolatienormen. We kunnen die zelf vervaardigen en opbouwen, of een pre-fab dakkapel kan geplaatst worden, bijvoorbeeld als onderdeel van een grotere renovatie of verbouwing. Ook de afwerking aan de binnenzijde kunnen we voor je uit handen nemen.

Wil je meer weten over de kosten van een dakopbouw? Neem dan contact op voor een advies op maat.

dakkapel dakopbouw voorburg