Op zoek naar een aannemer die een uitbouw kan verzorgen in Leidschendam Voorburg?

Wil je je huis vergroten door een uitbouw of aanbouw? Op zoek naar een aannemer uit Leidschendam-Voorburg of omgeving die een uitbouw kan verzorgen? Dan ben je bij Koz Bouw BV aan het juiste adres. We hebben inmiddels al uit- en aanbouwbouwen gemaakt. Zowel met heiwerk als zonder, houtskeletbouw of metselwerk, niets is eigenlijk onmogelijk.

Wil je weten of een uitbouw mogelijk is, of je een vergunning aan moet vragen, wat de spelregels zijn voor een uitbouw in de gemeente Leidschendam-Voorburg? Bel of mail ons gerust voor een vrijblijvend gesprek. Ook kan je hier op de site van de gemeente checken of je een vergunning voor een uitbouw moet hebben of niet.

uitbouw voorburg

Een uit- of aanbouw, waar moet je op letten?

Je kunt van van alles in en aan huis bouwen… een veranda, serre, dakkapel of een aanbouw. Welke mogelijkheden zijn er? Hoe pak je dat aan? En hoe zit het met vergunningen?

Vind je je huiskamer te klein of wil je een grotere keuken? Met een aanbouw creëer je relatief makkelijk extra leefruimte. Je moet dan natuurlijk wel een deel van je tuin opofferen, maar zelfs als je maar een klein stukje aanbouwt, levert dat al veel meer licht en lucht op. Ook qua investering is het de moeite waard, want de waarde van je huis stijgt er alleen maar door.

Een aanbouw realiseren

Een aanbouw is een flinke klus en vereist wel wat bouwkennis, dus kun je dit beter door een aannemer laten uitvoeren. Houd er rekening mee dat er vaak een constructeur aan te pas komt, die de berekening maakt voor de draagkracht voor de stalen of houten balken. Wij kunnen je koppelen aan diverse betrouwbare constructeurs in de regio die al veel ervaring hebben met berekeningen in Voorburg en omgeving.

Een serre aanbouwen?

Een andere mogelijkheid om je huis te vergroten, is een serre aanbouwen. In tegenstelling tot een aanbouw, die meestal voor uitbreiding van de leefruimte zorgt, is een serre een opzichzelfstaande ruimte. Een serre is vooral bedoeld om binnen een buitengevoel te creëren en bestaat daarom grotendeels uit glas. Een serre wordt bijna altijd kant-en-klaar aangeleverd. We hebben samenwerkingen met diverse leveranciers van serres. Maar uiteraard kunnen we ook prima samenwerken met je eigen leverancier.

Waar moet je nog meer op letten?

Zorg ervoor dat de aanbouw goed past bij het uiterlijk van het huis en het een mooi geheel wordt. Gebruik óf precies dezelfde materialen en kleuren als het huis óf juist heel contrasterende. Denk in dat laatste geval bijvoorbeeld aan een houten aanbouw bij een stenen huis. Dat is vaak sfeervol en is makkelijker te realiseren dan precies dezelfde stenen vinden en dezelfde voegen toepassen.

Een architect raadplegen over de bouw kan een goede investering zijn; hij of zij haalt meer uit de mogelijkheden dan je zelf misschien zou bedenken. Wij kunnen je daar eventueel bij helpen.

uitbouw voorburg realiseren

Bepaal of er een fundering nodig is. Kies je voor hout (houtskeletbouw), dan is dat niet altijd nodig. Bij een stenen aanbouw is het wel verstandig om deze op een stevige fundering te zetten om scheuren te voorkomen. Hierdoor lopen de kosten wel op.

Houd er rekening mee dat je in huis ook nog het nodige zult moeten aanpassen. Wat doe je met de muren en het plafond? Hoe heel je de vloer aan? En hoe ga je de nieuwe ruimte indelen? Denk ook aan elektra; waar moeten stopcontacten komen?

Nog meer licht creëer je door een lichtstraat of lichtkoepel in het dak van de uitbouw te plaatsen. Ook kun je meteen zonnepanelen installeren.

Kosten van een uitbouw in Leidschendam-Voorburg?

Wil je een eerste gevoel krijgen bij de kosten van jouw uitbouw of aanbouw, bel of mail ons gerust voor een vrijblijvend gesprek en een vrijblijvende offerte. 

Vergunning nodig in Leidschendam-Voorburg voor een uitbouw?

Een aanbouw tot maximaal 4 meter diep en 5 meter hoog mag je zonder vergunning realiseren aan de achterkant van je woning. Behalve als er sprake is van een monument, dan heb je wel een vergunning nodig. In sommige gemeentes in de buurt gelden andere regels (welstandscommissie, beschermd dorpsgezicht), dus check altijd bij je eigen gemeente wat wel en niet is toegestaan. Wij kunnen je eventueel helpen bij het aanvragen en indienen van de vergunning.