Staalconstructie

Eén van onze specialiteiten is het plaatsen van staalconstructies. 

Een staalconstructie is een bouwconstructie die gemaakt is van staal, meestal in de vorm van stalen profielen zoals balken en kolommen. Wij gebruiken staalconstructies om de vernieuwde bouwstructuur te verstevigen en te dragen. Staalconstructies hebben verschillende voordelen, zoals hoge sterkte-gewichtsverhouding, flexibiliteit in ontwerp en constructie, hoge duurzaamheid en weerstand tegen corrosie. Bovendien kunnen staalconstructies snel worden gebouwd en zijn ze relatief eenvoudig te demonteren en recyclen, wat bijdraagt aan duurzaamheid.

Het ontwerp en de constructie van staalconstructies vereist echter gespecialiseerde kennis en ervaring en luistert heel nauw. Het is belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de belastingen die de constructie zal dragen, de omgevingscondities en de veiligheid van de constructie. Daarom is het belangrijk om een professionele en ervaren aannemer te raadplegen bij het ontwerp en de bouw van staalconstructies.

Een staalconstructie kan bij een uitbouw of doorbraak verplicht worden gesteld. Een constructeur dient de tekeingen en berekeningen te maken en hierbij rekening te houden met de hand richtlijnen van de gemeente, de veiligheidseisen van de brandweer en de huidige NEN normen waaraan de staalconstructie dient te voldoen. Wij hebben als aannemingsbedrijf veel ervaring met het verstevigen van bouwconstructies middels staalconstructies en ook de expertise om te kunnen adviseren.